Meille tuli ohjeistukseksi, että kannattaa aloittaa soseet 4kk kohdalla, kun vauvalla ollut mahavaivoja. Soseet kumminkin pitää aloittaa varovaisesti, että ei vauvan mahan tilanne pahene.
Pohtisin itsekseni ensin, että aloitammeko päärynällä vai maissilla. Kysyin vinkkejä ja minulle sanottiin, että päärynä ja bataatti voi olla alkuun hyviä. Muistan kumminkin, että joskus sanottiin, että makealla ei saisi aloittaa. Teimme päätöksen, että aloitamme päärynällä.
Makealla ei saisi kuulemma aloittaa, kun vauva tottuisi silloin vain makeaan. En itse osta täysin tätä väittämää. Kumminkin vauvat joutuvat useat syönti kerrat totuttelemaan uuteen makuun ennen, kuin tottuvat uuteen makuun.
Minä olen nyt varmaan se laiska äiti, kun en vielä ole aloittanut tekemään vauvalleni ruokia pakkaseen. Minä en edes aio vielä näin tehdä, kun totean, että parempi ostaa valmiit soseet kaupasta vauvalle. Hän kumminkin syö tosi pieniä annoksia ja siitä jäisi helposti paljon hävikkiä.
Esikoiselleni tein kaiken itse ja se oli kyllä kova työmaa. Ostin paljon luomuna, kun se on mielestäni parempi valinta. Nyt minun on tarkoitus alkuun syöttää pikkuhiljaa vauvalla paljon eri makuja, että voin tehdä perheelleni samaa ruokaa.
Jääpalamuotit ovat tarkoitus ottaa avuksi, että ei tule hävikkiä. Yksi maku kerrallaan pakkaseen ja taas uusi maku pakkaseen, kun on aika kokeilla uutta makua. Tarkoitus seurata listaa, että muistaa antaa oikeita raaka-aineita ja välttää tiettyjä raaka-aineita.
Tarkoitus on edetä yksi raaka-aine viikossa, että vauvan maha, sekä suoli pysyvät mukana. Esikoisella tuli joskus kovat maha vaivat porkkanasta ja nyt tarkoitus olla viisaampi. Aion välttää pitkään perunaa ja porkkanaa. Porkkana aiheutti esikoiselle maha kivut, kun suoli ei meinannut toimia ollenkaan. Toisaalta jokainen lapsi on erilainen, mutta parempi olla varovainen maha vaivoja aiheuttavien raaka-aineiden kanssa.
Miten te olette aloittaneet soseiden maistelun? Kokemuksia on aina kiva lukea.